به گزارش خبرنگار ایرنا، 'محسن موحدیان عطار' روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان در سوم تیر افزود: بر اساس طرح سازمان نظام مهندسی قرار شد، پنج تا شش هزار شركت خدمات فنی و مهندسی برای اشتغالزایی 50 تا 60 هزار فارغ التحصیل بخش كشاورزی تشكیل شود كه تاكنون سه هزار شركت راه اندازی شده است.
وی با بیان این كه، این طرح در سال 90 اجرایی نشد اظهار داشت: امسال از مجموع این تعداد شركت، دو هزار و 763 شركت نظام مهندسی با اشتغالزایی 22 هزار و 343 نفر كارشناس ایجاد شد.
موحدیان عطار با اشاره به این كه، سازمان نظام مهندسی كل كشور بیش از 168 هزار عضو حقیقی و در حدود هفت هزار و 810 عضو حقوقی دارد، اظهار داشت: از این میزان 60.5 درصد مرد و 39.5 درصد زن هستند كه 15.7 درصد در بخش های دولتی، 20.1 درصد در بخش های غیر دولتی، یك درصد بازنشسته و 63.2 درصد نیز جویای كار هستند.
وی ادامه داد: از 63 درصدی نیروهای جویای كار 52 هزار و 989 نفر مرد و 53 هزار و 212 نفر زن هستند.
این مقام مسئول با بیان این كه، سالانه حدود 30 هزار نفر در رشته كشاورزی فارغ التحصیل می شوند، تصریح كرد: با توجه به تركیب نیروی انسانی بخش كشاورزی باید ساختار آموزشی آن مورد تجدید نظر قرار گیرد، به طوری كه فارغ التحصیلان رشته كشاورزی بتوانند به این بخش ملحق شوند.
وی افزود: ارتقای سطح دانش، گسترش فناوری های جدید، حفظ و پایداری محیط زیست، منابع پایه تجدید شونده و افزایش كمی و كیفی تولیدات كشاورزی از اهداف سازمان نظام مهندسی كشور است.
وی، وظایف سازمان نظام مهندسی كشاورزی را نظارت بر حسن اجرای وظایف فنی و حرفه ای اعضای سازمان، حمایت از حقوق مهندسان كشاورزی و منابع طبیعی و تلاش در جهت ارتقای اخلاق حرفه ای عنوان كرد.
رییس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی، حسن اجرای قوانین و مقررات مربوط به امور كشاورزی، ایجاد هماهنگی و همكاری با دستگاه های مرتبط با بخش كشاورزی و حمایت از تشكل های صنفی و تولیدی و كمك به ساماندهی اشتغال مهندسان بخش كشاورزی و منابع طبیعی را از دیگر اهداف و وظایف این سازمان برشمرد.
وی اضافه كرد: سال گذشته مقرر شد، مبلغ 50 میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض از محل درآمد اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها به تجهیز شركتهای فنی و مهندسی كشاورزی اختصاص یابد كه تمامی اعتبار مذكور صرف تامین كود شیمیایی شد.
موحدیان عطار گفت: امسال در راستای تجهیز شركت های خدمات فنی و مهندسی كشاورزی مبلغ 100 میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به این بخش اختصاص یافته است.
وی در خصوص ساماندهی كلینیك های گیاه پزشكی افزود: تاكنون یك هزار كلینیك گیاه پزشكی با چهار هزار و 300 كارشناس عضو ساماندهی شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی تصریح كرد: ایران سالانه ظرفیت تولید 300 میلیون تن محصولات كشاورزی را دارد كه متخصصان بخش كشاورزی و دولت باید از طریق انتقال دانش و سرمایه گذاری این امر را محقق كنند.
وی به همكاری سازمان نظام مهندسی با صندوق بیمه محصولات كشاورزی و وزارت جهاد كشاورزی برای بازاریابی و تشخیص خسارت وارده به مزارع و باغات اشاره كرد و گفت: برای نخستین بار در كشور نظامنامه فنی گلخانه ها و واحدهای قارچ خوراكی تدوین شده است.
موحدیان عطار با تاكید بر این كه، تدوین استانداردها به وسیله كارشناسان این سازمان انجام می شود اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی در طرح بهینه سازی و اصلاح ساختار سوخت مرغداری ها مشاركت دارد.
وی اضافه كرد: همچنین با اجرای طرح اصلاح ساختار سوخت مرغداری ها، سالانه 640 هزار لیتر در مصرف سوخت كشور صرفه جویی صورت گرفته است.
وی به صدور مجوز چهار هزار و 500 فروشگاه سموم توسط سازمان نظام مهندسی اشاره كرد و افزود: برای نخستین بار در كشور مجوز فعالیت 9 شركت فعال در زمینه تهیه، حمل و نقل و نگهداری سموم صادر شد، در حالی كه تاكنون هیچگونه نظارتی بر روند توزیع چنین فروشگاه هایی وجود نداشته است.
اقتصام**9186/1594